Različne rolo zavese zaradi različnih tkanin

Različne rolo zavese zaradi različnih tkanin

Prijateljica si je kupila stanovanje in sledilo je opremljanje. Ker je že večino pohištva imela od prej, je vselitev hitro stekla. Pohištvo je bilo še dokaj novo in vse je pasalo v to novo stanovanje. Potrebovala je samo novo kopalnico in par dodatnih elementov v kuhinji.

Ker je bila kuhinja že prej po naročilu, so ji samo dodali nekaj elementov in spremenili postavitev v prostoru. Ostalo je zapolnila samo z nekaj dodatki, kupila je nove tepihe pri zavesah pa se je ustavilo. Bila je pri meni na obisku in si ogledovala plise zavese. Niso je prepričale. Glede na moje izkušnje sem ji svetovala, da bi šle v specializirano trgovino senčil, da si kaj pogleda in da ji kaj svetujejo. Moja zamisel se ji ni zdela slaba, zato sva se proti koncu tedna odpravili v trgovino. Ko sva prišli v trgovino sva si pričeli ogledovati vse po vrsti. Pa se je kar naenkrat ustavila in zagledala v rolo zavese na panoju. Bile so lepe sive barve in tudi meni so bile všeč. Pristopil je prodajalec in ponudil pomoč. Vprašali sva kako je z namestitvijo zaves in vse nam je lepo razložil. Pri teh zavesah gre za tkanino, ki je zavita na valj in se lahko dvigne ali spusti ročno ali pa z motoriziranim mehanizmom. So čisto preproste in estetske.

Njihova funkcionalnost je odvisna od barve zaves. Lahko so enobarvne ali pisane, debele ali tanke. Lahko se naročijo po meri, v določenih trgovinah pa imajo že narejene standardne mere. Rolo tkanine so lahko premazane tudi z zaščito pred UV žarki, te so priporočljive za velike steklene površine ali zimske vrtove oziroma povsod kjer je potrebno regulirat toploto in svetlobo. Drugače pa lahko z njimi dosežemo popolno zatemnitev. Prijateljica se je odločila za rolo zavese, ker bo kombinirala s svetlobo.

Kupila bo različne tkanine za različne prostore, nekaj čisto prosojnih in nekaj za zatemnitev. Jaz pa sem bila tudi vesela za njo, saj tudi te rolo zavese dajejo čiste linije in minimalističen izgled.